Recenzje prasowe na temat MniamMniam.pl

  2003-10-10         0  

MniamMniam bije rekordy

Święta wpłynęły na oglądalność serwisu kulinarnego.
mniamMniam.pl, serwis z przepisami kulinarnymi, zanotował w kwietniu rekordową oglądalność. Trafiło do niego ponad 50 tysięcy internatów, którzy średnio szurfowali po jego stronach 25 minut. Najczęściej poszukiwane były przepisy Wielkanocne. W MniamMniam znajdziemy dużo przepisów nadesłanych przez internatów zainteresowanych gotowanie. Na specjalnych stronach, które można założyć w serwisie jest ich już ponad 2500. To razem z autorskimi recepturami MniamMniam daje imponującą liczbę 3700 kulinarnych wskazówek.
Poza przepisami w serwisie znajdziemy sporo praktycznych porad kulinarnych.

Komputer Świat nr 13/2003 (123) 11.06-24.06


"Dodaj do ulubionych"

www.MniamMniam.pl
Trwa sezon na grillowanie. Czy jednak wiemy, że przypiekać można nie tylko kiełbaski? Wiele znakomitych przepisów, pozwalających urozmaicić grillowe menu, znajdziemy właśnie na tej stronie. A poza tym przepisy z różnych stron świata na każdą porę dnia i roku, na smakowity posiłek dla domowników i dla gości. Receptury proste i wykwintne. Miłośnicy kuchni mogą na tej witrynie zakładać także własne strony kulinarne."

"Kulisy" tygodnik ogólnopolski nr 23 (2372), 5 czerwca 2003


GLAMOUR

KLIKNIJ W PRZEPIS I GOTUJ
Buszując w wirtualnej kuchni można nieźle zgłodnieć. Stron poświęconych przyjemnościom kulinarnym jest dość dużo, ale naprawdę warto odwiedzić dwie. Pierwszą (www.pesto.art.pl) prowadzi Michał Kaczyński, artysta związany z warszawską galerią "Raster". Zamieszcza w niej swoje wiersze, instalacje wideo i grafikę oraz przepisy na potrawy łatwe do przygotowania. Można powiedzieć, że jest to kuchnia artystyczna, ale bez zadęcia i szpanu.
Drugi ciekawy adres kulinarny to www.MniamMniam.pl Twórca strony, Grzegorz Ostrowski jest pasjonatem gotowania oraz wszystkiego, co się z tym wiąże.
Jasny sposób redagowania i wiedza, którą można tam zdobyć, zachęcają do częstych odwiedzin w smakowitej internetowej kuchni. No i do wypróbowania przepisów. Gotowanie to frajda, rozrywka i dobry sposób na udane życie towarzyskie. Wystarczy kliknąć.

GLAMOUR, nr 1, kwiecień 2003


PC World Computer

Witryna dnia
Witryna przeznaczona zarówno dla pasibrzuchów, entuzjastów dobrej kuchni jak i gospodyń domowych szukających nowych pomysłów na urozmaicenie domowego menu.
Zasoby witryny obejmują przepisy z całego świata, przygotowane zarówno przez zawodowych kucharzy jak i amatorów. Serwis umożliwia internautom zaprezentowanie własnych pomysłów na łamach witryny a także możliwość założenie własnej witryny kulinarnej. Na strony znajdziecie także testy niektórych produktów spożywczych pojawiających się na rynku (np. galaretka w proszku) oraz dział "kuchnie" poświęcony ogólnej charakterystyce narodowych szkół gotowania.

PC World Computer 16 lutego 2003


Mediarun.pl - wszystko o mediach

Twoja strona z przepisami w MniamMniam.pl
Każda Internautka i każdy Internauta może teraz założyć stronę ze swoimi przepisami. Mogą oni również otrzymywać, co tydzień zupełnie bezpłatnie oryginalne, sprawdzone przepisy kulinarne autorstwa Pierwszego artysty gotowania w internecie - Grzegorza Ostrowskiego.

Serwis MniamMniam.pl przygotował dla swoich użytkowników unikalna propozycję - każdy może na serwisie założyć swoja stronę i na niej umieszczać swoje kulinarne przepisy. Do założenia strony nie jest wymagana nawet podstawa znajomość programowania - wystarczy wypełnić bardzo prosty formularz, by w czasie kilkunastu sekund stać się posiadaczem własnego adresu internetowego i publikować na niej swoje przepisy.

Nowa usługa cieszy się już dużym zainteresowanie wśród użytkowników. Oczywiście to nie wszystko - pozostali użytkownicy mogą dodawać opinie do zamieszczonych przepisów, co spowoduje, że MniamMniam.pl stanie się największym forum wymiany poglądów na smakowite tematy.

Następna innowacja wprowadzona na serwisie to usługa polegająca na cotygodniowych wysyłaniu do subskrybentów przepisów kulinarnych. Z tej usługi korzysta już ponad 6 tys. internautów. Cenią ją przede wszystkim za jakość dostarczanej treści - przepisy są sprawdzone, łatwe i szybkie w wykonaniu, z powszechnie dostępnych produktów i przede wszystkim smaczne, a co najważniejsze niedostępne nigdzie indziej.
Usługa ma też inną ważną cechę - jest zupełnie bezpłatna.

W tej chwili MniamMniam.pl to najpopularniejszy serwis o tematyce kulinarnej i jeden z najpopularniejszych serwisów przeznaczonych dla kobiet (ale wśród użytkowników zdarzają się również mężczyźni):
średnia miesięczna liczba odsłon: 420 000
średnia miesięczna liczba użytkowników: 25 000
Dane: Gemius, średnio za okres: sierpień - listopad 2002.

Mediarun.pl - wszystko o mediach
04 grudnia 2002


Internet Magazyn użytkowników sieci internet
Witryna miesiąca numeru 10/2002
Gotowanie to sztuka!
http://www.mniammniam.pl
Gotowanie to czynność, która kojarzy się zarówno z szybkim przyrządzaniem posiłków w celu zaspokojenia głodu, jak i z misternym przygotowywaniem wykwintnych potraw. Wiedzę na temat kuchni i posiłków można pozyskiwać podczas rozmów z członkami rodziny, znajomymi, czy też sięgając do książek kucharskich, tudzież do czasopism. Doskonałym źródłem informacji o tematyce kulinarnej jest również serwis "Gotowanie to sztuka!".

Prowadzona przez dwóch przyjaciół witryna stanowi przykład kompleksowego podejścia do zagadnień związanych z tematyką kulinarną, w przeciwieństwie do wielu serwisów ograniczających się np. do zamieszczania wyłącznie przepisów. Z poziomu strony głównej możemy zapoznać się z różnymi ciekawostkami dotyczącymi kuchni. Znajdziemy wśród nich materiały poświęcone np. kuchniom narodowym, grzybobraniu, a także roli kuchni w filmie.

Najbardziej obszernym elementem serwisu jest dział "Przepisy". Zgromadzono w nim ponad 600 pozycji obejmujących rozmaitego rodzaju potrawy. Dostęp do interesującego nas przepisu ułatwia zarówno wyszukiwarka, funkcjonująca w oparciu o takie kryteria jak rodzaj potrawy, całkowity czas przygotowania, koszt potrawy oraz przybliżona ilość kalorii, jak i fakt, iż przepisy zostały podzielone na kategorie odpowiadające poszczególnym rodzajom potraw. Smakosze znajdą tu z pewnością coś dla siebie, wybierając specjały spośród ciast, deserów, dań głównych, sałatek, potraw narodowych itp.

Poszczególne przepisy zawierają informacje o czasie przygotowania, poziomie trudności, liczbie porcji i kalorii, a także przybliżonym koszcie. Opis zawiera zarówno spis niezbędnych składników, jak i dokładną informację na temat sposobu przygotowania potrawy. Część przepisów została opatrzona zdjęciem prezentowanej potrawy, zaś każdemu z nich mogą towarzyszyć opinie wyrażane przez internautów.

Warto również zwrócić uwagę na przepisy dla dzieci, które zostały przygotowane w formie bajek.

Z punktu widzenia początkujących adeptów sztuki gotowania bardzo użyteczny jest dział "Szkoła gotowania". Znajdziemy w nim informacje na temat podstawowego wyposażenia kuchni, sposobu gromadzenia zapasów, najbardziej popularnych przypraw, a także zbiór praktycznych porad ułatwiających radzenie sobie z problemami, które mogą pojawić się w kuchni. Wiele osób skorzysta także z praktycznej tabeli miar i wag.

Dział "Lekko i smacznie" to część serwisu kierowana do użytkowników zainteresowanych dietą, natomiast przechodząc do "Vademecum" mamy okazję zapoznać się z kolekcją materiałów w mniejszym lub większym stopniu związanych z kuchnią. W tej części serwisu umieszczone zostały m.in. zasady obowiązujące przy spożywaniu jedzenia. Szereg ciekawych informacji zgromadzono również w dziale "Rynek". Znajdziemy w nim m.in. testy produktów, opisy rynkowych nowości oraz aktualnych promocji.

W ramach serwisu dostępne jest także forum dyskusyjne, w ramach którego użytkownicy wymieniają poglądy na tematy kulinarne. Warto podkreślić, że użytkownicy mają możliwość korzystania z modułu personalizacji, a ponadto mogą otrzymywać za pośrednictwem poczty elektronicznej informacje o nowych przepisach i poradach.

Internet Magazyn użytkowników sieci internet 10/2002


www.zajrzyj.tu
Najciekawsze strony internetowe poleca Dorota Gut.
Mniam?
http://www.mniammniam.pl
"Baba majonezowa", "boskie ciasto bardzo aromatyczne", "cebulaki bardzo chrupiace, do piwa w sam raz" to tylko pare ciekawie brzmiących nazw smakowitości opisanych w "Wielkiej księdze sprawdzonych i przepysznych potraw".
Księga jest częścią serwisu MniamMniam.pl i zawiera przepisy nadesłene przez inernautów. W innych działach smakosze znajdą porady, potrawy z różnych stron świata, anegdoty i ciekawostki z kuchni i okolic.

Gazeta Wyborcza - dodatek Komputer, Olsztyn, 29 października 2002


Komputer Świat

Z internetu do książki kucharskiej
60 przepisów na smaczny posiłek

Mniam, Mniam! Sprawdzone pomysły na gotowanie z fantazją - to tytuł książki, którą możemy kupić w serwisie kulinarnym MniamMniam.pl. W książce znalazło się 60 przepisów, które wcześniej opublikowano w internecie i spotkały się tam z największym zainteresowaniem.
Większość z nich nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom.
Kto nie zdecyduje się na kupno książki, może nadal odwiedzać MniamMniam.pl
Dziesiątki przepisów i artykuły o gotowaniu powodują, że jest to jedna z najlepszych stron kulinarnych w polskiej sieci.

Komputer Świat, nr 19/2002 (103), 04.09-17.09


Mediarun Wszystko o mediach

Smakowitość 2002
Na MniamMniam.pl zaś w tej chwili trwa I etap plebiscytu na Smakowitość roku 2002, czyli najsmaczniejszy produkt spożywczy według internautów. To najprawdopodobniej pierwsza taka inicjatywa na polskim rynku, a na pewno pierwsza w internecie.

Plebiscyt jest zupełnie obiektywny - najpierw internauci zgłaszają nominowane przez siebie produkty w różnych kategoriach, następnie odbędzie się głosowanie w poszczególnych kategoriach na produkty, które otrzymały najwięcej nominacji.

Do tej pory [w ciągu tygodnia, od ogłoszenia plebiscytu] MniamMniam.pl otrzymał kilkaset listów od swoich gości z propozycjami produktów, na które odbędzie się głosowanie w drugim etapie konkursu. Podczas trwania właściwego losowania, wśród jego uczestników będą przeprowadzone konkursy z atrakcyjnymi nagrodami ufundowanymi przez sponsorów.

Producenci produktów, które zostaną wybrane Smakowitościami roku otrzymają prawo do posługiwania się logo konkursu w swoich działaniach promocyjnych.

Czas trwania plebiscytu [głosowanie]:

15.10 - 15.12 2002

Ogłoszenie wyników plebiscytu:
20 styczeń 2003 roku

MniamMniam.pl -najpopularniejszy serwis o tematyce kulinarnej i nie tylko.

Mediarun Wszystko o mediach
6 września 2002


Smaczne, bo polskie
- Przestajemy się wstydzić naszych potraw - mówi Marek Zakrzewski, współtwórca kulinarnego portalu www.MniamMniam.pl. Uważa, że dla wielu osób gotowanie przestało być nudna pracą domową, a stało się miłą rozrywką. Bo wreszcie odkryliśmy, że nasza kuchnia nie ogranicza się do schabowego z kapustą, lecz zawiera bogactwo dań, jak piwna polewka, zając na szaro, kwaśnica na wieprzowinie, tort z chleba czy podpłomyk z grzybami.
(...)
Rzecznikiem kulinarnej prostoty jest też Marek Zakrzewski. W zeszłym roku założył wraz z przyjacielem portal internetowy www.MniamMniam.pl z mottem "Gotowanie to sztuka!".
Zainteresowanie przeszło najśmielsze oczekiwania. Co miesiąc stronę odwiedza 30 tys. internautów. Portal poświęcony jest różnym kuchniom narodowym, ale największe powodzenie mają przepisy na nowoczesne, uproszczone wersje potraw, które internauci pamiętają z babcinej kuchni. Znajdą tu zestaw lekkich potraw wielkanocnych, przepis na schabowy w orzechach podawany z owocową salsą i schab faszerowany "koniecznie polskimi śliwkami". Ale i sami eksperymentują. - Kiedy publikujemy jakiś popularny przepis, wraca na forum w kilku wersjach - opowiada Zakrzewski.
Uwielbia mówić o jedzeniu. Zaciekle analizuje różnicę między chołojcem (zimną zupą z okolic Hajnówki, skąd pochodzi) a galicyjskim chłodnikiem. Rozwodzi się nad odpowiednim poziomem kwaśności bigosu. I podkreśla, że o dobrym jedzeniu decydują przede wszystkim dobre produkty.
Wylicza miejsca, gdzie w Warszawie można kupić najlepsze składniki. - Świeży chleb z piekarni na bazarku na Trockiej, pomidory od pani Hani - niepryskane, dojrzewają na słońcu, masło na stosiku za rogiem. Dojeżdża tam aż z Bródna, chociaż o wiele bliżej ma do kilku supermarketów. - Często ze znajomymi umawiam się na niedzielne śniadania. Wtedy zrywam się z łóżka naprawdę rano i pędzę strasznie zaspany, na Trocką po chleb i warzywa, żeby wszystko było świeżutkie - chwali się.
(...)

Aleksandra Więcka
Newsweek, 28/2002, 21.07.2002


MniamMniam.pl
Sztuka to gotowanie - nie ma żadnej wątpliwości. Ale i strona internetowa o gotowaniu może być sztuką. Dowód? Wejdź na www.mniammniam.pl
MniamMniam.pl to kulinarny portal z prawdziwego zdarzenia. Największą podstrona obowiązkowa dla każdego odwiedzającego lektura to przepisy.
Znajdziecie tam danie tygodnia i przepisy zebrane w kilkunastu kategoriach. Co ciekawe są wśród nich przepisy dla dzieci. Oczywiście napisane w formie bajek. Mało wśród przepisów da kuchni narodowych i regionalnych, ale tę stratę rekompensują twórcy strony innymi atrakcjami.
W "Szkole gotowania" znajdziemy prawdziwe morze informacji na kuchenne tematy. Można się tu dowiedzieć, jakie garnki powinny znaleźć się w kuchni, albo co powinno stanowić "żelazne" wyposażenia lodówki. Można także podyskutować z innymi użytkownikami portalu - do dyspozycji twórcy przekazali forum, na którym można zapytać o wszystko co ma związek z kuchnią i gotowaniem.
Jest także coś dla pań, ciągle martwiących się o swoją linię. Na podstronie "Lekko i smacznie" można znaleźć kilkanaście diet oraz artykułów dotyczących różnych substancji odżywczych.
Ważne informacje zawarte są także w rubryce "testy produktów". Znaleźć tu można testy różnego rodzaju produktów kuchennych np. majonezu czy też barszczu czerwonego w proszku.
Mnóstwo informacji podanych w przejrzysty sposób, dobrze zredagowanych i z różnych dziedzin sztuki kulinarnej.
W tym tygodniu z nowości zauważyłem przepis na parzybrodę. Co to jest? Jak ktoś nie wie, musi zajrzeć na mniammniam.pl
Gazeta Wyborcza Trójmiasto, 24 czerwca 2002


Gotowanie to sztuka!: Strona tygodnia Web Express
05.06.2002

Gotowanie to Sztuka! I rzeczywiście.
Żeby nie spalić ziemniaków albo przesolić kotletów, trzeba mieć dużo czasu. Żeby zrobić dobre ciasto i ominąć możliwość pojawienia się zakalca, musimy mieć wprawę i doświadczenie.
Wprawę najlepiej zacząć od teorii. Dlaczego nie w Internecie? Smaczna domena "MniamMniam.pl", wyjątkowo ciekawa oprawa graficzna i niesamowicie... i bogata treść serwisu "Gotowanie to Sztuka", to główne powody przyznania nagrody "Strony Tygodnia" witrynie MniamMniam.pl.
Strona podzielona jest na kilka działów, w tym jeden główny i obowiązkowy, do którego trafia z pewnością najwięcej Internautów - Przepisy - jest ich naprawdę dużo.
Warto zajrzeć również do Vademecum, w którym autorzy przedstawiają ciekawe pomysły na każdą okazję, oczywiście związane z jedzeniem.
Ogólnie - strona jest MniamMniam.

Redakcja Web Express oceniła serwis następująco:
Szata graficzna: 9/10
Zawartość: 10/10
Treść, język, styl: 10/10
Ocena ogólna: 10/10
Polak jak chce, to potrafi!


Wirtualne smakołyki
Dania z wirtualnych przepisów zaskoczą gości
Bardzo bogata i ciekawie zaprezentowana kolekcja informacji dotyczących pysznego jedzenia. Przepisy na dania i dodatki wszelkiego rodzaju oraz drinki dla starszych i młodszych. Cenne uwagi czytelników, którzy wypróbowali smakołyki przyrządzone według podanych przepisów. Oprócz tego konkursy, pomoc w skompletowaniu produktów w spiżarni i test przeróżnych artykułów dostępnych na rynku.
Focus, nr 5, maj 2002


Mniam Mniam
Ciekawa Strona według Reporter.pl
Starannie i za smakiem przygotowany serwis o gotowaniu, które, istotnie może być sztuką. Poza typowymi dla stron "kulinarnych" przepisami, okraszonymi smakowitymi zdjęciami, można tu znaleźć testy produktów spożywczych i ciekawe artykuły, wziąć udział w dyskusjach i konkursach. Autorom nie brak polotu i poczucia humoru.
Reporter.pl 2002.04.14


Gotowanie to sztuka!
Strona dla smakoszy i nie tylko
Nazwa strony mówi sama za siebie. Autor zachęca do gotowania zarówno wykwintnych dań, jak i prostych potraw - do przygotowanie w ostatniej chwili. Na stronie też porady, na co zwracać uwagę, kupując świeże warzywa, jakie wino podawać do pieczonego kurczaka, a jakie do pieczonej kaczki (jak się okazuje, do kurczaka podajemy czerwone, do kaczki białe). Poza tym, fachowe kucharskie triki, które sprawią, że nasze dania będą wyglądały jak z reklamy.
Komputer Świat, nr 7, 20.03-02.04 2002


Mniam mniam
Po roku istnienia w sieci nastąpiła odsłona serwisu Gotowanie to sztuka w nowej postaci. Wprowadzono personalizację - teraz każdy zarejestrowany użytkownik może stworzyć własną stronę z przepisami, jest wyszukiwarka, można też zadawać pytania na forum lub emailem.
Blisko 400 sprawdzonych przepisów kulinarnych, porady i informacje kulinarne, vademecum, testy produktów. Smaczny serwis prowadzony ze smakiem przez dwóch smakoszy - Grzegorza Ostrowskiego i Marka Zakrzewskiego.
Czas na links, piątek, 15 marca 2002


Gotowanie to sztuka!
Chyba niewiele jest osób, które nie lubią dobrze zjeść. Z pewnością dużo trudniej jest znaleźć osobę, która potrafi te smakowitości przygotować. Do obecnych oraz przyszłych kucharzy skierowany jest serwis "Gotowanie to sztuka!".
Ambicją jego autorów jest to, by witryna odróżniała się setki innych stron na temat gotowania. Serwis jest nie tylko internetową książką kucharską, choć przepisów znajdziemy tu sporo. Oprócz nich "Gotowanie to sztuka!" zawiera mnóstwo porad, informacji kulinarnych oraz vademecum tematów związanych z gotowaniem.
Serwis jest interaktywny - swoim użytkownikom udostępnia forum, które cieszy się sporą popularnością. Uwagę zwraca też bardzo staranna szata graficzna - zdjęcia gotowych potraw aż zachęcają do ich przygotowania.
Autor witryny chlubi się tym, że wszystkie prezentowane tu przepisy zostały przez niego własnoręcznie wypróbowane. Przeprowadza on tez testy różnych produktów.
Serwis "Gotowanie to sztuka! jest aktualizowany co tydzień, a o nowych przepisach i poradach możemy być informowani e-mailem.
CHIP, magazyn komputerowy, 3/2002



Telegram
W sieci www istnieje wiele stron poświęconych odchudzaniu, żywieniu, dietom, jedzeniu. Te, które wydają się nam warte odwiedzenia, przedstawiamy czytelnikom.
Po łatwym do zapamiętania adresem www.mniammniam.pl znajdziemy serwis kulinarny "Gotowanie to sztuka!", założony i prowadzony z wdziękiem przez dwóch panów. Są w nim nie tylko przepisy, ale także porady i informacje kulinarne, vademecum na tematy związane z jedzeniem, testy. Przy każdym przepisie na potrawę umieszczono informację o czasie przygotowanie, liczbie porcji i kosztach. Na serwerze jest także forum, na którym podyskutować można o jedzeniu z innymi miłośnikami kuchni.
Superlinia, marzec 2002, nr 3, str. 4



Chcesz dobrze zjeść?
Naucz się dobrze gotować - oczywiście z serwisem http://www.mniammniam.pl. Serwis zawiera przepisy na ciasta, desery, pizzę, przystawki, specjalne okazje, grilla itd. Dodatkowo autorzy serwisu a jest to dwóch panów - którzy z zamiłowania zajmują się kuchnią zamieszczają poradniki np. tabelę miar, testy produktów, vademecum gotowania.
Dla tych internautów, którzy chcą zabrać głos w sprawie gotowania, zasięgnąć opinii lub podzielić się swoimi spostrzeżeniami przygotowano forum.
Warto zwrócić uwagę na to, że serwis prowadzony jest hobbystyczne, co wzmacnia jego jakość - bo autorzy wkładają serce w to co prezentują na stronach, które zresztą są często aktualizowane, a to kolejny duży plus.
Serwis Adminer.pl Damiana Jarosza, styczeń 2002



Barszcz barszczowi nierówny

W internecie, na stronie www.mniammniam.pl można znaleźć wiele wspaniałych przepisów kulinarnych. Stronę prowadzi genialny pasjonat, preferujący kuchnię prostą, dostępna, a jednocześnie wykwintną, z dużym naciskiem na jakość potraw i produktów. Ponieważ jednak człowiek ten zna życie - wie, że nie każdy ma czas i talent do gotowania.
Wielu z nas chętnie więc korzysta z gotowych produktów, dostępnych we wszystkich sklepach. Internetowy kucharz postanowił więc poddać testom kilka z nich. Opinie, jak sam wyjaśnia, są osobiste, subiektywne, ale uczciwe... [tutaj następuje streszczenie testu barszczy czerwonych].

Strzelec Opolski, Kuchnia kawalerska - czyli porady z internetu 18 grudnia - 1 stycznia 2002





Już sam adres działa na zmysł smaku. Strona o gotowaniu, które jest sztuką, ale dostępną prawie dla każdego. Ogromny wybór kulinarnych przepisów. Warto skorzystać. Dodatkowe linki otwierające prawdziwą skrzynię z recepturami."

"Przy stoliku", wydanie specjalne czasopisma CUKIERNICTWO nr 1/01
sierpień 2001






Lato pachnące dymem
Coś dla tych, którym znudziło się grillowanie kiełbasy i odczuwają potrzebę zaimponowania zgromadzonym wokół paleniska krewnym i przyjaciołom. Kilka spośród tutejszych przepisów: piersi kurczaka o aromacie niezwykłym bo marynowane w jogurcie na sposób indyjski; pstrągi koprowo-czosnkowo-masłowe, cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami; sałatka z grillowanej papryki mocno czosnkowa; ananasy czerwienią ogniste; banany o rozmarynowym aromacie... "Grill to wielka filozofia nie jest" - zapewnia autor witryny, dorzucając oprócz licznych przepisów garść rad praktyka: jaki dobrać grill, opał i rozpałkę, jak przygotować mięso, dlaczego warto mieć pod ręką piwo. Niby nic wielkiego, ale dla początkującego przydatne.
Dodatek do Rzeczpospolitej "Rzecz w sieci" nr 179, 2 sierpnia 2001




Kuchnia w sieci
Witryny poświęcone gotowaniu stają się coraz bardziej popularne i powstaje ich coraz więcej. Jedną z ciekawszych stron stworzył Grzegorz Ostrowski. Zawiera ona setki przepisów, zarówno dań, które możemy przygotować w pięć minut, jak i bardziej wykwintnych, na specjalne okazje. Nie są to przepisy zaczerpnięte z książki kucharskiej, ale efekt eksperymentów kulinarnych i godzin spędzonych przy kuchni. Oprócz przepisów znajdują się tu również porady dotyczące gotowania, doboru przypraw i sposobów podawania do stołu.
Wprost, 8 lipca 2001




Witryna dla smakoszy. Zawiera dziesiątki oryginalnych przepisów na potrawy mięsne, rybne, dania z grilla, makaronu itp. Do wyboru, do koloru.

Serwis Gotowanie to sztuka! znalazł się również w wersji "offline" na CD-romie dołączanym do miesięcznika.
Magazyn Internet, czerwiec 2001

Dodaj komentarz
Ocena:
Komentarze są zamieszczane zgodnie z zasadami ich publikacji.